Verkkouutiset

Pertti Salolainen: Väläyttelyt EU-kansanäänestyksestä vahingoittavat ulkopuolisten kuvaa meistä

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan mukaan puhe EU-kansanäänestyksestä on pikkunäppärää puoluepolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolaisen (kok.) mukaan näinä aikoina käsitämme selvästi, miten tärkeä EU-jäsenyys on ollut ja on Suomelle niin kauppapoliittisesti kuin myös erityisesti turvallisuuspolitiikan kannalta. Hänen mukaansa väläyttelyt, että Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys EU-jäsenyyden jatkosta, ovat edesvastuuttomia.

Pertti Salolainen puhui Eurooppalaisen Suomen järjestämässä Rooman sopimuksen 60-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä maanantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Nykyinen epävarmuuden aika korostaa EU:n turvallisuus- ja puolustuspolitiikan vahvistamista. On sanottava selvästi, että epämääräiset heitot kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä ovat edesvastuuttomia ja maamme kansallisen edun vastaisia. Kyse on pikkunäppärästä puoluepolitiikasta, joka ei johda mihinkään, mutta vahingoittaa ulkopuolisten kuvaa meistä, Salolainen sanoo.

Hänen mukaansa Suomen irrottaminen Lissabonin sopimuksen solidaarisuus- ja yhteisvastuulausekkeista heikentäisi ratkaisevasti kansainvälistä asemaamme ja turvallisuuttamme.

– Haluamme olla mukana kehittämässä EU:n tehostuvaa puolustusyhteistyötä. Suomen on kuuluttava niihin maihin, jotka vahvistavat EU:n yhtenäisyyttä ja turvallisuutta ja jotka pyrkivät etsimään ratkaisuja Eurooppaa koettelevaan pakolaisongelmaan.

Suomi on Salolaisen mukaan aina elänyt kaupasta ja halunnut turvata maallemme vapaakaupan edellytykset. Suomen integraatiokehitys on hänen mukaansa tähdännyt tähän.

– Varsinkin nyt, kun protektionistiset suuntaukset ovat valtaamassa alaa, on Suomen vahvistettava sisämarkkinoiden toimivuutta ja puolustettava vapaakauppaa. Emme voi enää luottaa Yhdysvaltoihin vapaakaupan edistäjänä, ja siksi yhtenäinen EU:n kauppapolitiikka on entistä tärkeämpää, Salolainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)