Verkkouutiset

Davosin talousfoorumi. LEHTIKUVA / AFP Fabrice Coffrini

Perijätär avautuu veroista: Tuntuu epäreilulta saada monia miljoonia

Uusi miljonäärien verkosto vaati Davosin talousfoorumissa maailmanlaajuista varallisuusveroa.

Davosin talousfoorumissa nähtiin tänä vuonna mielenilmaus, jossa maailman rikkaimmat ihmiset vaativat lisää veroja.

Mielenosoittajat kuuluivat ”isänmaallisten miljonäärien” -verkostoon. Yksi heistä on 29-vuotias itävaltalainen Marlene Engelhorn. Hän kuuluu kemikaaliyritys BASF:n perustajasukuun. Häntä odottaa aikanaan yli neljän miljardin dollarin perintö.

– Tuntuu epäreilulta saada monia miljoonia ja kuulua maailman rikkaimpaan prosenttiin samalla, kun monet ihmiset vielä kamppailevat selviytyäkseen taloudellisesti, ja kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa, Engelhorn sanoo ruotsalaisessa Svenska Dagbladet -lehdessä.

– Meitä, jotka olemme kaikista rikkaimpia, pitäisi verottaa paljon enemmän, jotta voimme luoda vaurautta kaikille ja tasa-arvoisempaa maailmaa.

Engelhorn on ollut mukana luomassa #taxmenow-aloitetta yhdessä muiden varakkaiden ihmisten kanssa. Miljonäärit tavoittelevat globaalia varallisuusveroa.

– Olen saanut nauttia suuren omaisuuden eduista läpi elämäni ja siten nähnyt, kuinka epätasa-arvoinen yhteiskunta on. En voi vain istua mukavasti ja katsella sitä. Minun on tehtävä jotain, ja siksi loimme tämän aloitteen, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS