Verkkouutiset

Pelaaminen ulkomaisella sivustolla ei ole laitonta

Tytti Tuppurainen myöntää, ettei ulkomaisilla pelisivustoilla rahapelaaminen olekaan laitonta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen tiedusteli mikä on omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) tarkoittamaa laitonta ulkomaista pelaamista eli mitä lakia Suomen kansalainen rikkoo lyödessään vetoa tai pelatessaan rahapeliä toisessa EU-maassa toimivan palveluntarjoajan palvelussa?

Kysymys kumpusi siitä, kun Tuppurainen toivoi Ylen haastatteluohjelmassa 11. syyskuuta, että ”laittomaan ulkomaiseen pelaamiseen” tulee puuttua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Keskusteltaessa rahapelaamisen kehityksestä Suomessa ministeri sanoi, että ”Nyt kun ihmiset kuitenkin pelaa, ja Suomessa erityisesti kasvaa jatkuvasti tää laiton ulkomainen uhkapelaaminen, sitä markkinoidaan härskisti taivaskanavilla jo yhdeksästä alkaen illalla – lähes joka toinen mainos on tätä laitonta ulkomaista pelaamista. Niin kyllä tähän pitää puuttua.”

Vastauksessaan Heikkisen kysymykseen Tuppurainen toteaa, että asiassa on erotettava toisistaan rahapelien pelaaminen ja toisaalta rahapelien tarjoaminen ja markkinointi.

– Suomen rahapelejä koskeva lainsäädäntö ei sääntele rahapelien pelaamista, vaan rahapelien tarjoamista ja niiden markkinointia Suomessa. Manner-Suomessa on rahapelien toimeenpanoa koskeva arpajaislailla säännelty yksinoikeusjärjestelmä, jossa ainoastaan Veikkaus Oy:llä on oikeus toimeenpanna rahapelejä Manner-Suomen alueella. Rahapelien toimeenpanoa koskeva yksinoikeus tarkoittaa, että muu rahapeliyhtiö kuin Veikkaus Oy ei saa toimeenpanna rahapelejä Manner-Suomen alueella eikä myöskään markkinoida niitä.

Eli Suomeksi sanottuna ulkomaisilla sivustoilla pelaaminen on sallittua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)