Verkkouutiset

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki ja työelämäprofessori Pekka Sauri vuonna 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pekka Sauri vihreiden tappiosta: vasemmalta ei löydy tilaa eikä äänestäjiä

Antero Vartian mielestä vihreät voisi pärjätä paremmin, jos puolue osoittaisi kiinnostusta markkinataloutta kohtaan.

Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja, työelämäprofessori Pekka Sauri analysoi vihreiden mahalaskua kuntavaaleissa.

– Vihreiden vaalitappion lyhyt analyysi: vasemmalta ei löydy tilaa eikä äänestäjiä, valtuustoon paluun tehnyt Pekka Sauri kirjoittaa Twitterissä.

Sauri toimi vihreiden puheenjohtajana vuosina 1991-1993. Hänen mielestään Suomesta puuttuu liberaali kaupunkilaispuolue, joka yhdistää pohjoismaisen hyvinvointimallin, yrittäjyyden ja ympäristönsuojelun.

– Vihreät voisivat yhä olla se puolue, Sauri jatkaa.

– Mä luulin olevani sellaisessa puolueessa, Helsingin tuleva pormestari, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kommentoi.

”Toivoisin kunnioitusta muiden mielipiteitä kohtaan”

Vihreiden entisen kansanedustaja, Compensate-sääntiö, Löylyn ja Mattolaiturin perustaja Antero Vartia uskoo, että puolue voisi pärjätä paremmin, jos vihreät osoittaisivat enemmän kiinnostusta työllisyyttä, taloutta ja ylipäätään markkinatalouden lainalaisuuksia kohtaan.

– Liberaalilta puolueelta toivoisin myös useammin kunnioitusta muiden mielipiteitä kohtaan, vaikkei niistä pitäisikään, Antero Vartia kirjoittaa.

Vartia kertoo, että Saurin ajatukset ja toimintatavat saivat hänet aikoinaan liittymään vihreisiin. Hän toivoo, että politiikassa mietittäisiin useammin sitä, mitä ihmisille pitää kertoa sen sijaan, että mietitään sitä, mitä ihmiset haluavat, että heille kerrotaan.

– Omien kannattajien mielistely on yksi populismin muoto. Se harvemmin ajaa yleistä etua, Vartia toteaa.

Myös vihreiden toinen entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Niinistö on osallistunut keskusteluun. Hän sanoo kertovansa suoraan, mitä itse ajattelee ja tekevänsä parhaansa sen eteen, että saa linjansa läpi politiikassa silloinkin, kun se ei miellytä kaikkia kannattajia.

– Vastustajat kutsui tätä silti puheenjohtaja-aikoina populismiksi. Sitä oli vaikea ymmärtää, Ville Niinistö kirjoittaa Vartialle ja Saurille.

Uusimmat
MAINOS