Verkkouutiset

Paula Risikko puolustaa palveluseteliä: on selvää, ettei tarjontaa olekaan ilman kysyntää

Paula Risikko rohkaisee kuntia ottamaan palvelusetelit käyttöön nykyistä laajemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan toisen varapuhemiehen Paula Risikon (kok.) mielestä palveluseteliä hyödynnetään nykyisin aivan liian vähän. Hänen mukaansa käyttöönottoa vastustetaan edelleen liian usein sillä verukkeella, ettei paikkakunnalla ole yrityksiä jotka voisivat palveluja tuottaa.

– On selvää, ettei tarjontaa olekaan ilman kysyntää, Risikko sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Risikon mielestä suomalainen yrittäjyys on kuitenkin niin ”ketterä ja idearikas laji”, että kunnan synnyttäessä kysyntää, synnyttävät pk-yritykset nopeasti laadukasta ja kilpailukykyistä tarjontaa. Kuntalaisten valinnanvapaus paranisi ja myös kuntatalous hyötyisi.

– Kun kuntalaiset voisivat vapaasti valita itselleen parhaan palvelun tuottajasta riippumatta, kilpailu lisäisi palvelujen laatua ja pitäisi kustannukset kurissa.

Risikon mukaan palvelusetelistä olisi apua myös haja-asutusalueiden liikennepalveluiden turvaamiseen. Hän laajentaisikin käyttöä kaikkiin peruspalveluihin, ei vain sosiaali- ja terveyspalveluihin.

– Tätä kustannus- ja laadun parannusmahdollisuutta meidän ei kannata tässä taloustilanteessa ohittaa. Näin saadaan aikaan parhaat hyödyt niin kuntalaisille kuin laajemmin koko yhteiskunnalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)