Verkkouutiset

Paula Risikko HS:lle: Soten onnistuminen on lähempänä kuin koskaan

Sisäministerin mukaan sote-uudistus saadaan vietyä maaliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sote-uudistuksen onnistuminen on lähellä.

– Ei tietenkään tätä uudistusta voi jättää enää kesken. Olemme lähempänä onnistumista kuin koskaan, Risikko sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Pitää muistaa, miksi soteen lähdettiin: Siksi, että sote-palvelujen saatavuus lisääntyisi ja peruspalvelut paranisivat. Ja siksi, että paisuvat terveydenhuollon kustannukset täytyy saada hallintaan.

Risikon mukaan valinnanvapauslakia hiotaan ja yhteisymmärrys uudistuksesta löytyy. Valinnanvapauslaki sai perjantaina päättyneellä lausuntokierroksella edelleen kritiikkiä.

– Sote-uudistuksen arvo, hyöty ja järkevyys mitataan sillä, saako ihminen ongelmiinsa asiantuntevaa apua ja hoitoa. Valtaosa suomalaisista kannattaa valinnanvapautta. Monessa lausunnossa tunnutaan vastustavan sitä paitsi maakuntamallia, joka on soteen kytketty.

Risikon mielestä sotesta maalaillaan osin perusteettomia uhkakuvia.

– Eduskunnassa ei saa sanoa, että valehdellaan. Sanon, että sotesta on ollut liikkeellä paljon muunneltua totuutta ja tahallista väärinymmärrystä, Risikko sanoo HS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)