Verkkouutiset

Eduskunnassa keskustellaan turvatoimista. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Paula Risikko Demokraatille: Eduskuntaan harkitaan suojapleksejä

Eduskunnan lehtereillä on loppuvuoden aikana nähty mielenosoituksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko (kok.) kertoo eduskunnassa nyt vakavasti harkittavan suojapleksien asentamista yleisölehtereille. Eduskunnan lehtereillä on lyhyen ajan sisällä nähty kaksi mielenosoitusta, viimeksi tiistaina mielenosoittajat tiputtivat leikkirahaa alas lehteriltä. Varapuhemies Risikko kertoo Demokraatille, että eduskunnan turvatoimia on kiristetty jo marraskuussa tapahtuneen mielenosoituksen jälkeen.

Tiistain mielenilmaisu ylitti varapuhemiehen mukaan rajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Minä sanon, että siinä nyt tuli raja vastaan. Kertakaikkiaan sieltä ei heitellä mitään. Siinä tuli raja vastaan.

Kansalaisilla on oikeus osoittaa mieltään eduskunnan etupihalla, mutta lehtereillä sitä ei voi tehdä, Risikko muistuttaa.

Risikon mukaan mahdollisista suojaplekseistä on keskusteltu puhemiesneuvoston kokouksessa aikaisemmin tällä viikolla. Pleksejä on myös aikaisemmin harkittu muun muassa korona-aikana, hän kertoo. Päätöstä pleksien asentamista lehtereille ei ole tehty, ja Risikko haluaa itse tutustua aikaisempien kielteisten päätösten perusteluihin. Varapuhemies ei kuitenkaan poissulje suojapleksejä.

– Minä olen sitä mieltä, että pitää harkita tarkkaan, onko tämä (pleksit) se keino, vai onko parempi keino se, että turvatarkastuksessa on vahvempi tarkastaminen, hän sanoo Demokraatille.

Eduskunnan turvallisuustoimista saadaan lisää tietoa eduskunnan parlamentaarisen kokonaisturvallisuusryhmän kokoustettua Risikon johdolla tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)