Verkkouutiset

Patrian 6x6-panssariajoneuvo. LEHTIKUVA / HANDOUT / PATRIA

Patrian 6×6-vaunujen tuotantolaitos avattu Latviassa

Latvia on tilannut yli 200 Patrian 6x6-vaunua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusteollisuusyhtiö Patria on avannut uuden panssaroitujen ajoneuvojen tuotantolaitoksen Latvian Valmieraan, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Latvian puolustusministeriö tilasi vuonna 2021 yli 200 Patria 6×6-vaunua, jotka on määrä toimittaa vuoteen 2029 mennessä. Uuden tuotantolaitoksen myötä panssaroitujen Patria 6×6 -ajoneuvojen täysi tuotantosykli käynnistyy Latviassa.

Valmieran tuotantolaitoksesta ja vaunujen tuotannosta vastaa Defence Partnership Latvia, mikä on Patrian ja latvialaisen Unitruckin yhteisyritys. Patrialla on enemmistöomistus yhteisyrityksestä.

– Paikallinen Patria 6×6 -projekti luo edellytyksiä uuden kehittämiselle Latvian puolustusteollisuudessa. Uusi tuotantolaitoksemme keskittyy Latvian puolustusvoimien tilaamien panssaroitujen miehistönkuljetusajoneuvojen toimitukseen, mutta työskentelemme aktiivisesti myös sen eteen, että pystymme toteuttamaan muita puolustusvoimien kehityshankkeita ja tuottamaan kalustoa muiden maiden puolustusvoimille, sanoo Defence Partnership Latvian sekä Patria Latvian hallituksen puheenjohtaja Uģis Romanovs.

Patria 6×6 -ajoneuvo valittiin alustaksi monikansallisessa CAVS-yhteishankkeessa, johon jo nyt osallistuvat Suomi, Latvia, Ruotsi ja Saksa. CAVS-hankkeeseen liittyvät Patria 6×6 -toimitukset ovat käynnissä Latvian lisäksi myös Suomeen ja Ruotsiin.

Patria on saanut tilauksia yhteensä lähes 700:sta Patria 6×6 -ajoneuvosta.

Hanke on avoin Euroopan maille, joilla on samankaltaiset vaatimukset, muiden osallistuvien maiden hyväksynnällä. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)