Verkkouutiset

Ruotsalaisia sotilaita harjoituksessa Rovaniemellä. LEHTIKUVA / JOUNI PORSANGER

Partioita kaduille – Ruotsi lisää asevoimien toimintaa Gotlannissa

Puolustusvoimat kutsuu toimintaa “valmiuden sopeuttamiseksi”.

Ruotsin puolustusvoimat lisää näkyvää toimintaa Gotlannissa Venäjän ja sotilasliitto Naton kiristyneiden välien takia, kertoo Sveriges Radio.

– Tästä päivästä lähtien meillä on partioita, jotka ovat ulkona ja näkyvät kaduilla ja tietyissä paikoissa, myös Visbyssä, sanoo Gotlannin rykmentin viestintäpäällikkö Tomas Ängshammar.

Puolustusvoimat kutsuu toimintaa Gotlannissa “valmiuden sopeuttamiseksi”. Aftonbladet kertoo, että venäläinen laivasto-osasto siirtyi keskiviikon vastaisena yönä Itämerelle.

– Jos konflikti Ukrainassa laajenee, se vaikuttaa myös meihin. Meillä täytyy olla riittävä vapaus toimia ja meidän on näytettävä, että olemme valmiina, Ängshammar sanoo.

Venäjä on siirtänyt joukkojaan Ukrainan rajalle. Venäjä vaatii Yhdysvalloilta takeita siitä, että sotilasliitto Nato ei enää laajene ja vetäytyy käytännössä pois Itä-Euroopasta.

Venäjän sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajat tapaavat tänään Wienissä Itävallassa. Tarkoitus on keskustella Ukrainan tilanteesta.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)