Verkkouutiset

Pankkitilille tunnistautuminen ei ole enää täysin turvallista

Nykyiset pankkien varmennepalvelut Suomessa eivät edusta uusinta teknologiaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan liikennevaliokunta varoittaa pankkeihin tunnistautumisen teknologian vanhentumisesta. Valiokunta kiinnittää asiaan huomiota lausunnossaan, jonka se on antanut lakiesitykselle vahvasta sähköisestä tunnistautumisesta.

”Vahvan sähköisen tunnistamisen välineinä voidaan tällä hetkellä käyttää pankkien Tupas-tunnistusvälineitä, teleoperaattoreiden mobiilivarmennetta ja Väestörekisterikeskuksen sähköistä kansalaisvarmennetta. Vahvin asema markkinoilla on pankkien Tupas-tunnistusvälineillä. Valiokunta kantaa kuitenkin huolta siitä, että asiantuntijakuulemisen mukaan erityisesti pankkien nykyisin Suomessa käytössä olevat varmennepalvelut eivät edusta uusinta ja turvallisinta teknologiaa”, valiokunnan mietinnössä todetaan.

Kokoomuksen valiokuntavastaava kansanedustaja Jukka Kopra yhtyy näkemykseen. Kopran mukaan Suomen saavutukset kansalaisten sähköisen tunnistamisen järjestämisessä eivät ole kehuttavia.

– Pankkien Tupas-protokolla ei täytä EU:n standardia eikä se siten ole tietoturvaltaan riittävä sähköiseen tunnistamiseen nykymaailmassa, Jukka Kopra sanoo.

Tupas-protokollassa muun muassa ihmisten henkilötunnukset liikkuvat salaamattomina. Sitä ei voi enää tänä päivänä hyväksyä.

– Näkemykseni mukaan suomalaisten pankkien on uusittava tietoturvaprotokollansa. Toivon, että tähän ryhdytään nopeasti, sillä pankkien on hyvä olla mukana sähköisen tunnistamisen luottamusverkostossa, Kopra toteaa.

– Nykyisellä suojaustasolla pankkeja ei voida ottaa mukaan sähköisen tunnistamisen luottamusverkostoon, hän huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)