Verkkouutiset

Panimoliitto: Veronkorotus heikentäisi työllisyyttä

Alan työntekijöistä tuhannet ovat edelleen lomautettuina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjetin tavoitteena on elvyttää koronasta kärsinyttä taloutta. Ministeriö esittää alkoholiveron kiristystä, jolla tavoitellaan lisää verotuloja 50 miljoonaa euroa.

– Veronkorotus heikentäisi yritysten toimintaedellytyksiä, vaikka hallitus on nimenomaan luvannut turvata toimintaedellytykset keinona saavuttaa työllisyystavoitteensa. Juuri nyt onkin tärkeintä turvata työpaikat, joten elvytystoimien on kohdeltava kaikkia toimialoja tasapuolisesti, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa veronkorotuksella pahennettaisiin jo ennestään kovia kokenutta hotelli-, ravintola- ja catering-alaa. Työntekijöistä tuhannet ovat edelleen lomautettuina ja viime päivien uutiset kertovat tuhansien työpaikkojen uusista menetyksistä.

– Alkoholiveron nostamisen aika ei ole nyt. Suunnitelmasta onkin luovuttava tai ainakin se on siirrettävä tuleviin vuosiin. Veronkorotus nostaisi kuluttajahintoja ja vähentää kotimaista kulutusta, mikä puolestaan heikentää työllisyyttä, Loikkanen vaatii.

Suomalainen panimoteollisuus työllistää suoraan suurissa ja pienissä panimoissa yhteensä noin 2[nbsp]100 henkeä. Pitkä arvoketju maanviljelijän ohrapellolta mallastamoiden, logistiikan, päivittäistavarakaupan ja hotelli-, ravintola- ja catering-alan kautta työllistää noin 24[nbsp]000 henkeä.

Verotuloja panimoteollisuus tuottaa valtiolle vuosittain 2,2 miljardia euroa.

– Veronkorotuksella ei saa kääntää työllisyyttä laskuun, sillä jokainen työpaikka alasta ja markkina-alueesta riippumatta on tärkeää turvata, toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)