Verkkouutiset

”Paniikki on valloillaan” – Saksassa kärsi autoteollisuus

Aasiasta alkanut pörssiromahdus on leviämässä Euroopan kautta Yhdysvaltoihin.

– Tänään näyttävät kaikki pelkästään myyvän, ja paniikki on valloillaan; enää ei ole järkeen perustuvaa tasapainottamista, ei järkeviä reaktioita, Lampe Asset Managementin Michael Woischneck totesi Handelsblattin mukaan.

Saksassa DAX-indeksi putosi pahimmillaan 5,3 prosenttia, mutta päivän päätteksi pudotus näytti tasoittuvan 4,5 prosenttiin. Ranskan CAC -indeksi sitä vastoin putosi 4,5 prosenttia. Kurssipudotus tarttui Eurooppaan Aasiasta, missä esimerkiksi Shanghain Composite -indeksi putosi 8,5 prosenttia.

Saksassa kärsivät eniten autoteollisuuden osakkeet. Daimler putosi 4,9 prosenttia, BMW 4,7 prosenttia ja Volkswagen 4,5 prosenttia.

Myös pankit kärsivät Saksassa erityisen pahasti. Commerzbankin osaki putosi kuusi prosenttia ja Deutsche Bankin osake 5,8 prosenttia.

Neljän aikaan iltapäivällä paniikki näytti olevan tarttumassa myös Yhdysvaltojen pörsseihin. Teknologiaosakkeiden Nasdaq-indeksi futuurit olivat lähes 5 prosenttia miinuksella ja Dow Jonesin futuurit neljä prosenttia pakkasella.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)