Verkkouutiset

Pasi Vuorio. LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI

Työnantajat: Yritykset ay-liittojen järjestöpolitiikan uhreja

Ammattiliitto Pro hylkäsi sovittelijan ratkaisun ilmailualaa koskevassa työriidassa.

Ammattiliitto Pro on hylännyt valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan tiistaina antaman sovintoesityksen ilmailualan teknisiä työntekijöitä koskevassa työriidassa.

Sovittelu ennätettiin jo kertaalleen keskeyttää, kunnes sovittelija vielä antoi myöhään illalla osapuolille esityksensä riidan ratkaisemiseksi.

Palvelualojen työnantajat Palta sanoo olevansa tyrmistynyt Pron päätöksestä.

– On aivan käsittämätöntä, että Pro yhä jatkaa härkäpäisesti tosiasioiden kieltämistä ja täysin työmarkkinatoiminnasta piittaamatonta toimintaansa. Sovittelijan tekemässä sovintoesityksessä oli yhteistyön elementtejä, joita Palta olisi ollut valmis lähtemään edistämään Pron kanssa tilanteen ratkaisemiseksi alan työpaikoilla. Pro ei kuitenkaan halua kantaa vastuutaan tilanteen ratkaisemiseksi, neuvottelujohtaja Pasi Vuorio Paltasta sanoo.

Ammattiliitto Pro aloitti maanantaiaamuna ilmailualan teknisiä työntekijöitä ja Ilmailutekniikan ammattiyhdistys ITA ry:n jäseniä koskevan työnseisauksen. Lakko jatkuu edelleen.

– Vaadimme, että Pro lopettaa vastuuttomat työtaistelutoimet välittömästi. Yritykset eivät voi jäädä työntekijäliittojen järjestöpolitiikan uhreiksi, Vuorio toteaa.

Uusimmat
MAINOS