Verkkouutiset

Palkansaajajärjestöt varoittavat syrjinnästä työpaikoilla

Palkansaajien keskusjärjestöt muistuttavat työnantajia velvollisuudesta edistää yhdenvertaisuutta ja poistaa syrjintää työpaikoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vetoavat syrjintää koskevan pelon poistamiseksi työpaikoilta. Järjestöt muistuttavat tiedotteessaan, että viime vuoden alussa voimaan tullut yhdenvertaisuuslaki lisää työnantajan velvollisuutta edistää yhdenvertaisuutta ja poistaa syrjintää.

Akavan asiantuntijan Miika Sahamiehen mukaan moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustaja pelkää olla oma itsensä esimiesten, työkavereiden tai asiakkaiden edessä.

– Pelko johtuu usein aiemmasta epäasiallisesta kohtelusta, hän arvioi.

STTK:n lakimies Anja Lahermaa puolestaan painottaa luottamuksen ja avoimuuden merkitystä työntekijöiden kokeman pelon vähentämisessä. Liian moni tekee hänen mukaansa olettamuksia työkaverin tai alaisen perhesuhteista iän ja sukupuolen perusteella.

– Oletukset muuttuvat helposti ennakkoluuloiksi ja lisäävät pelon ilmapiiriä työpaikalla, hän varoittaa.

Ensi vuoden alkuun mennessä pitää vähintään 30 työntekijän työpaikoissa olla yhdenvertaisuussuunnitelma. SAK, Akava ja STTK ovat koonneet yhdessä ammattiliittojen, Setan, Ihmisoikeusliiton, Näkövammaisten keskusliiton ja Allianssin kanssa ohjeet suunnitelman laatimiseksi.

Parhaillaan vietetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride -teemaviikkoa. Viikko huipentuu ensi lauantaina 2. heinäkuuta järjestettävään kulkueeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)