Verkkouutiset

Palaaville ISIS-taistelijoille ammattiauttajia – suomalaiset rauhanturvaajat eivät saa kuntoutusta

Kansanedustaja on hämmästynyt Suomen tuen puutteesta Afganistanissa loukkaantuneille rauhanturvaajille.

Kokoomuksen Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan otsikolla ”Keistä Suomi kantaa huolta?”. Hän kertoo Afganistanissa rauhanturvaajana loukkaantuneesta hyvästä ystävästään sekä HS:n uutisesta koskien neljää vammautunutta rauhanturvaajaa.

Rauhanturvaajat ovat ryhmäkuntoutuksessa ilman valtion rahoitusta. Yhden jalka on amputoitu, toiseen osui viisi luotia Afganistanissa.

Kansanedustaja valittelee Kriisinhallintaveteraani-ohjelman hidasta etenemistä. Hän toivoo mahdollisimman monen liittyvän Vaikeasti Korvattavat -yhdistykseen kannatusjäseneksi auttamaan.

– Nämä kaikki pitää kirjata Kriha-veteraaniohjelmaan niin, että loukkaantuneen ja elämästään taistelevan ei enää tarvitse muu anoa kuin pelastumista, Timo Heinonen kirjoittaa.

Hän jatkaa kirjoittamalla Ylen uutisesta, jossa kerrottiin Syyrian taistelualueelle matkustaneiden palaamisesta Suomeen. Viranomaiset ovat jo kahden vuoden ajan ”valmistautuneet auttamaan näitä ISIL-terroristijärjestöön ja sen julmuuksiin osallistuneita henkilöitä”.

– Siis samaan aikaan kun maamme ei kanna vastuuta Afganistanissa loukkaantuneesta Pekasta, Timosta ja muista? Heidän kuntoutuksensa täytyy hoitaa lahjoitusvaroin?, Heinonen ihmettelee.

– Olen hämmentynyt. Koska meidän Kriisinhallintaveteraanimme saavat palvelut ja hoivan? Osaavatkohan he edes haaveilla tällaisesta moniammatillisesta tiimistä, kun eivät ole mitään saaneet. Ja vielä samaan aikaan maamme hallitus leikkaa myös talvi- ja jatkosodan veteraaniemme kuntoutusrahoja.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)