Verkkouutiset

Pakolaiset osoittivat mieltään Italiassa – ”haluamme kotimaista ruokaa”

Turvapaikanhakijat ovat osoittaneet mieltään italialaisessa pakolaiskeskuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pakolaisten mielestä venetolaisessa keskuksessa tarjottavat pasta- ja kananmuna-ateriat ovat yksitoikkoisia, The Local kertoo.

Noin 40 mielenosoittajan joukko oli sulkenut kadunpätkän, laskenut ruokansa maahan ja uhannut lähteä keskuksesta.

Sivuston mukaan Libero Quatidianon haastattelemat turvapaikanhakijat olivat vaatineet omista kotimaistaan peräisin olevia ruokia.

Vastaavia mielenosoituksia on nähty muuallakin suurten pakolaisvirtojen vaivaamassa Italiassa. Monet uskovat, että osasyy mielenilmauksiin on tylsistyminen. Monet turvapaikanhakijat joutuvat viettämään kuukausia pakolaiskeskuksissa.

”Ruoka ei ole hyvää. Jotkut ovat alkaneet jo valmistaa omia aterioitaan. Me tarvitsemme oman maamme ruokavalion”, Gambiasta Roomaan paennut Sam sanoi The Localille.

Sam oli maksanut salakuljettajalle 4 000 euroa päästäkseen Italiaan. Hän kertoi käyttävänsä päivänsä ajelemalla bussilla ympäri Roomaa.

”En halua vain oleskella keskuksessa. En voi työskennellä täällä, ja vaikka voisinkin, on italialaisia työnhakijoita liikaa. Kun saan paperini, haluan mennä jonnekin muualle, vaikka Saksaan tai Hollantiin.”

Italiaan tullaan usein meriteitse Pohjois-Afrikan kautta. Monet pakolaiset maksavat valtavia summia paikoista vaarallisissa ja täyteen ahdetuissa veneissä. Moni menehtyy matkalla Välimeren yli.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)