Verkkouutiset

Italiassa määrättiin yli 50-vuotiaat rokotettaviksi sakon uhalla. LEHTIKUVA / AFP Leon Neal

Pakkorokotukset laajenevat Euroopassa

Italiassa määrättiin, että yli 50-vuotiaiden on otettava koronarokote.

Italia on uusin maa, joka ottaa pakkorokotukset keinoksi kamppailussa koronavirusta vastaan. Kaikkien yli 50-vuotiaiden tulee ottaa koronarokote ja määräys tulee voimaan heti, kertoo CNN uutisessaan.

– Haluamme hidastaa tartuntakäyrän kasvua ja patistaa rokottamattomia ottamaan rokotus. Toimenpiteet kohdistuvat ikäryhmiin, jotka ovat suurimmassa riskissä, jotta saamme painetta pois terveydenhuollolta ja säästämme ihmishenkiä, kertoo Italian pääministeri Mario Draghi hallituksen tiedotteessa.

Draghin mukaan pakkorokotukset ovat välttämättömiä, jotta sairaaloiden toimintakyky voidaan turvata ja koulut ja palvelut voidaan pitää avoinna.

Uuden päätöksen mukaan rokottamaton yli 50-vuotias joutuisi maksamaan 600-1[nbsp]500 euron sakon.

Italia oli yksi ensimmäisistä maista, johon koronaviruspandemia iski pahiten. Kuolemia maassa on raportoitu yli 138[nbsp]000 pandemian alusta alkaen. Euroopan maista vain Iso-Britanniassa on enemmän koronaan kuolleita kuin Italiassa.

Aiemmin pakkorokotuksista ovat päättäneet Itävalta, jossa helmikuusta alkaen kaikkien yli 14-vuotiaiden on oltava rokotettuja, ja Kreikka, jossa yli 60-vuotiaiden tulee olla rokotettuja tammikuun 16. päivä alkaen.

Ranskassa on ehdotettu rokotuspassia, jonka koetaan olevan rokotuspakkoa tehokkaampi keino saada rokotuskattavuus nousemaan. Rokotuspassi vaadittaisi julkisissa tiloissa ja kulkuvälineissä ja toisin kuin koronapassissa, negatiivinen testitulos ei riittäisi passin saamiseen.

 

Uusimmat
MAINOS