Verkkouutiset

Päivi Räsäsestä kaksi uutta rikostutkintaa

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) kaksi uutta rikostutkintaa.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen määräämä tutkinta toimitetaan Päivi Räsäsen kommenteista Ruben Stillerin ja Maria Veitolan ohjelmissa.

– Kohdallani ovat siis käynnistymässä kolmas ja neljäs rikostutkinta. Olen jo kahdesti ollut Pasilan poliisitalolla kuultavana ja nyt edessä on siis vielä ainakin kaksi kuulustelua. Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi, Räsänen sanoo.

Maria Veitolan Yökylässä -ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla 1.2.2018 ja TV-kanava AVA:lla 27.6.2018. Toinen tutkintapyyntö koskee YlePuhe-ohjelmasarjan Ruben Stiller-jaksoa Mitä Jeesus ajattelisi homoista, joka lähetettiin 20.12.2019 klo 13.02.

Poliisi teki molempien ohjelmien osalta päätöksen, että näissä ei ole syytä käynnistää esitutkintaa, ja että rikosta ei ole tapahtunut.

Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen syytöksistä koskien Räsäsen pamflettia Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, mutta valtakunnansyyttäjä määräsi siitä huolimattia esitutkinnan.

Räsäsen viime vuoden kesäkuussa julkaisemasta twiitistä esitutkinta on jo suoritettu ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Uusimmat
MAINOS