Verkkouutiset

Päivi Räsäsestä jälleen tutkintapyyntö syyttäjälle

Kansanedustajan mukaan edessä voi olla kolmas kuulustelu.

Kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) on tehty tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjälle.

Tutkintapyyntö koskee YlePuhe-ohjelmasarjan Ruben Stiller-jaksoa ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”, joka lähetettiin 20.12.2019 klo 13.02. Ohjelma on kuunneltavissa Yle areenassa.

– Sain poliisilta tiedon, että sanavapauden käytöstäni on jälleen tehtailtu uusi tutkintapyyntö, tällä kertaa radio-keskustelusta. Asialla on sama henkilö, joka teki aiemmin tutkintapyynnön vuonna 2004 kirjoittamastani pamfletista, Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan.

Tutkintapyynnössä sanotaan, että Räsänen olisi syyllistynyt ohjelmassa muun muassa homoseksuaalien solvaamiseen. Räsänen totesi ohjelmassa, että Jumala ei alun perin luonut ihmistä homoseksuaaliksi.

Tutkinnanjohtaja toteaa Räsäsen mukaan kahdeksansivuisessa päätöksessään, että keskustelussa pohjustettiin runsaasti esiymmärrystä sellaisista asioista kuin luominen, luomisjärjestys, synti, Raamattu, syntiinlankeemus ja ihmisen suhde Jumalaan.

– Poliisin päätöksen mukaan ohjelma sisälsi sallittua sanavapauden käyttöä eikä minua, Yleisradiota tai Ruben Stilleriä ole syytä epäillä kiihottamisrikoksesta. En hyväksy minkään ihmisryhmän solvaamista enkä ole sellaiseen tässäkään syyllistynyt.  Tämä päätös menee kuitenkin Valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi, joka niin harkittuaan voi tehdä määräyksen esitutkinnasta, Päivi Räsänen kertoo.

– Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen, vastaavista syytöksistä koskien pamflettiani ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, Luthersäätiö v, 2004”, mutta valtakunnansyyttäjä siitä huolimattia määräsi esitutkinnan, minkä vuoksi olin viimeksi tällä viikolla poliisin kuultavana. Onko edessäni siis kolmas kuulustelu?

Uusimmat
MAINOS