Verkkouutiset

Päivi Räsänen toivoo hallituksen kansanedustajien hylkäävän avioliittolain muutoksen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pyytää hallituspuolueiden kansanedustajia olemaan tukematta tasa-arvoista avioliittolakia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista eli ns. homoliittoaloite luovutettiin perjantaina eduskunnalle. Eduskunta alkanee käsitellä asiaa ensi helmikuussa.

Aloite synnyttää erikoisen parlamentaarisen tilanteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallitusohjelmaan jätettiin tarkoituksella kirjaamatta mitään avioliittolaista. Kansalaisaloite tuo muutosesityksen eduskuntaan perinteisen järjestelmän ulkopuolelta. Useat hallituspuolueiden kansanedustajat aikovat äänestää aloitteen puolesta, kun se tulee istuntosaliin.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja sisäministeri Päivi Räsänen toteaa Verkkouutisille, että ”hallitusneuvotteluissa tehtiin selkeä linjaus, että tasa-arvoista avioliittolakia hallitus ei tuo eikä se tule hallituksen esityksenä (eduskuntaan)”.

– Tämän tyyppiset kysymykset ovat perinteisesti olleet omantunnonkysymyksiä eduskunnassa, ja se on ollut tiedossa, että kansanedustajat voivat äänestää puolesta tai vastaan. Omassa ryhmässäni kaikki ovat vastaan ja totta kai me toivomme ja yritämme vaikuttaa, että esitys kaatuisi, ja että myös hallituspuolueissa ja oppositiopuolueissa sitä vastustettaisiin, Päivi Räsänen sanoo.

– Mutta tiedän, että tämä on omantunnonvapauden piiriin kuuluva kysymys, jossa ei perinteisesti ryhmäkuria ole ollut.

Päivi Räsänen ei ota suoraan kantaa siihen, rikkovatko aloitteen puolesta toimivat hallituspuolueiden kansanedustajat tavallaan hallitusohjelmaa.

– Me olemme totta kai sitä mieltä, että tällaista ei pitäisi tulla. Mutta se mitä hallitusneuvotteluissa sovittiin, oli se, että hallitus ei tuo tällaista esitystä eikä hallitus ole sitä edistämässä, Räsänen toteaa.

– Totta kai meillä oli tiedossa, että eduskunnan kautta voi tulla erilaisia esityksiä. Hallitusohjelmassa ei ole kirjausta siitä, että sellaista ei tulisi. Mutta on sovittu, että hallitus ei tee sellaista esitystä ja me tietysti teemme töitä sen eteen, että se ei menisi läpi.

– Toivon, että nykyinen avioliittolaki säilyisi. Toivon, että hallituspuolueiden kansanedustajat eivät tukisi tätä aloitetta, Päivi Räsänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)