Verkkouutiset

Paavo Väyrysen ex-avustaja tyrmää puheet lestadiolaisten ja liberaalien keskustalaisten liitosta

Johannes Alarannan mielestä europarlamentaarikko Paavo Väyrysellä ei ole varaa arvostella muita poliitikkoja periaatteidensa myymisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustalainen Johannes Alaranta tyrmää Kotimaa24:n artikkelissa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) väitteet puolueen liberaalisiiven ja tiettyjen lestadiolaispoliitikkojen liittoumasta. Alaranta toimii pappina Perniössä ja on Kotimaa24:n mukaan taustaltaan vanhoillislestadiolainen.

”Väyrynen niputtaa rauhansanalaiset ja vanhoillislestadiolaiset poliitikot yhdeksi piiriksi, jota he eivät todellisuudessa ole. Tämä on häneltä merkillinen purkaus, jonka hän on napannut Jarmo Korhosen kirjoista ja radiohaastattelusta”, Alaranta toteaa.

Jarmo Korhonen on keskustan entinen puoluesihteeri.

Väyrynen on Alarannan mukaan kuitenkin oikeassa siinä, että on yksittäisiä vanhoillislestadiolaisia poliitikkoja, jotka ovat tukeneet liberaaleja keskustavaikuttajia omien valtapyrkimystensä vuoksi. Tukea saaneita poliitikkoja ovat hänen mukaansa esimerkiksi elinkeinoministeri Olli Rehn ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

Alaranta painottaa, ettei suurin osa lestadiolaispoliitikoista kuitenkaan toimi näin. Hän tuomitsee toiminnan, jossa ”tavalliset rivilestadiolaiset joutuvat kärsimään ja epäilysten alle” muutamien yksilöiden vallantavoittelun vuoksi.

Alarannan mukaan osa poliitikoista on valmiimpia myymään valtapyrkimystensä vuoksi periaatteitaan enemmän kuin toiset. Väyrysellä ei Alarannan mielestä olisi varaa arvostella muita periaatteidensa myymisestä.

”Väyrynen on itse tyypillinen poliitikko, joka on aina ollut valmis myymään periaatteensa, jos saa sillä valtaa. Esimerkiksi Euroopan perustuslakia hän vastusti kiihkeästi vuosikaudet, mutta ministerinä hän käänsi takkinsa täysin ja ryhtyi kannattamaan sitä”, Alaranta toteaa.

Alaranta tulkitsee Väyrysen purkausta siten, että Väyrynen on pettynyt, kun ei saanut kiristettyä pääministeriksi nousseelta Juha Sipilältä (kesk.) ministerinpaikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)