Verkkouutiset

Paavo Väyrynen pahastui Ylelle: meillä oli kylän ensimmäinen TV eikä isälläni ollut asetta

Veteraanipoliitikko ojensi Yleisradiota lestadiolaisvihjailuista.

Pitkän linjan keskustalaispoliitikko ja europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan 30.6. esitetty Hannu Karpon Ylen radiomuisto on ”aivan käsittämätön”.

Kolmen minuutin pituisessa klipissä, joka Yle Areenassa on otsikoitu ”Kun Hannu Karpo tapasi Paavo Väyrysen isän” Karpo kertoo matkustaneensa kuvausryhmän kanssa Lappiin ottamaan selvää vihannesviljelyn mahdollisuuksista ja pyytäneensä haastattelua Eemeli Väyryseltä.

Haastateltu oli Karpon mukaan kuitenkin suuttunut pahanpäiväisesti ymmärrettyään jutun tulevan esitettäväksi televisiossa ja uhkaillut Karpoa.

Väyrynen kertoo lähettämässään tiedotteessa, ettei hänen isänsä ollut lestadiolainen. Hän kertoo asiasta myös Facebookissa.

”Isäni Eemeli Väyrynen ei koskaan käyttäytynyt Karpon kuvaamalla tavalla. Hänellä ei ollut minkäänlaista asetta”, hän sanoo.

”Meillä oli kylän ensimmäinen televisio heti kun lähetykset Ruotsista olivat nähtävissä, ilmeisesti jo silloin kun Karpo väittää pihallamme käyneensä. Kenenkähän pihalla Karpo kävi? Milloinkahan Karpo muistostansa kertoi?”

Väyrynen kertoo ottaneensa yhteyttä sekä dokumenttitoimitukseen että Kemin aluetoimitukseen ja sanoo, että ainakaan toistaiseksi hänen kommenttiaan ei kuitenkaan ole julkaistu.

Väyrynen itse toimi Ylen toimittajana ennen valintaansa kansanedustajaksi 23-vuotiaana.

Uusimmat
MAINOS