Verkkouutiset

Paavo Lipponen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Paavo Lipponen Ylellä: Olemme EU:ssa vahtimassa isoja maita

Suomen on entisen pääministerin mukaan vahvistettava unionia.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kritisoi keskustelua EU:n elpymisratkaisusta yksipuoliseksi.

– Näkemyksellisiä puheenvuoroja on käytetty hyvin vähän. Paketin kannattajat ovat jättäneet suuren salin sen vastustajille. Monet tahot, myös media, ovat ohjanneet keskustelua jänkkäystasolle, Lipponen sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Suomen on Lipposen mukaan tavoiteltava vahvaa ja toimintakykyistä unionia ja tarvittaessa sen integraation syventämistä.

– Globaali kehitys, geopoliittinen kilpailu, tekee EU:n vahvistamisen entistä tärkeämmäksi.

Lipponen puolusti unionin tukipakettia ja piti tärkeänä sitä, että Suomi on jatkossakin yhteistyökykyinen ja ratkaisukeskeinen jäsenmaa. Tämä parantaa hänen mukaansa Suomen neuvotteluasemaa ja vaikutusvaltaa suhteessa suuriin maihin.

– Mehän olemme siellä myös vahtimassa, että nämä suuret maat eivät tee meidän päittemme ylitse sellaisia linjauksia ja ratkaisuja, jotka ovat meidän etujemme vastaisia, Lipponen sanoi ja nosti esimerkiksi Saksan ja Ranskan.

– Siinä on kyse myös siitä, että niiden kanssa pitää nukkua kuin koira toinen silmä auki ja vahtia niitä, että mitä ne oikein puuhailevat. Se on tänäkin päivänä oltava meillä mielessä koko ajan.

Uusimmat
MAINOS