Verkkouutiset

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja toivoo päättäjien ottavan huomioon myös yrittäjät. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Päättäjäeliitti tuntuu elävän koronakuplassa”

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan mukaan yrittäjien huoli on nyt suuri.

Onko kukaan huolissaan vaikean tautitilanteen kanssa kamppailevista yrittäjistä, ihmettelee Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen blogissaan.

– Jälleen rajoituksia kiristetään ja sekava viranomaisviestintä irrationaalisine päätöksineen lisää yrittäjien ja ihmisten epätietoisuutta ja siten sekä henkistä että taloudellista kuormitusta. Tämä uusi kuorma tulee edellisten päälle, ei niiden tilalle, Salminen kirjoittaa.

– Yrittäjiltä tulee kiihtyvällä tahdilla viestejä, joista välittyy totaalinen henkisten ja taloudellisten resurssien loppuminen.

Salminen kuvailee tilannetta ”irvokkaaksi”. Poliitikot keskittyvät hänen mukaansa ääntenkalasteluun lupailemalla velkarahalla resursseja uusille hyvinvointialueille, eikä työmarkkinajärjestöjä vaikuta yritysten tulevaisuus kiinnostavan.

– Yhteiskunnan päättäjäeliitti tuntuu elävän koronakuplassa, jota akuutit arjen murheet, kuten elämäntyön jatkuminen tai toimeentulo eivät läpäise, Salminen arvostelee.

Etenkin Salminen ihmettelee sitä, ettei rajoitusten yrityksille aiheuttamien vaikutusten korvaamista ole pohdittu etukäteen. Miten on mahdollista, että lähes kaksi vuotta pandemian alkamisen jälkeen valmiita päätöksiä ei ole toistuvia tilanteita varten, hän kysyy.

Salminen kehottaa yhteiskuntaa kantamaan vastuun päätöksistään. Hallituksen perjantaista linjausta koronakustannusten kompensoinnista hän pitää tärkeänä, mutta ei riittävänä.

– Nämä päätökset kuitenkin paikkaavat tappioita ja tuovat helpotusta vain osittain, ja vasta jälkikäteen. Yrittäjien pitää löytää tyhjentyneistä kassoistaan rahat yrityksen ja ihmisten kustannuksiin jo tänään.

Uusimmat
MAINOS