Verkkouutiset

Pääministeri tapasi Federica Mogherinin – tuki EU:n puolustusyhteistyölle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmaisi tukensa EU:n puolustusyhteistyölle torstaina tapaamisessa EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Federica Mogherini kiitti Suomea aktiivisuudesta EU:n puolustusyhteistyössä ja sen kehittämisessä. Eurooppa-neuvosto käsittelee puolustusyhteistyötä ensi viikolla Brysselissä.

– Suomen linja on kunnianhimoinen ja toivomme, että asiassa edetään myös pysyvän rakenteellisen yhteistyön osalta. Kävimme korkean edustajan Mogherinin kanssa hyvän keskustelun, jossa toin esille prioriteettihankkeitamme kuten hybridiosaamisen sekä avaruusyhteistyön. Toivon, että saamme mahdollisimman paljon kumppaneita hankkeidemme ympärille, Juha Sipilä sanoo.

Sipilä sanoo kertoneensa Mogherinille maanantaina käymästään puhelinkeskustelusta Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Myös presidentti Macron pitää EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä erittäin oleellisena.

– On tärkeää, että EU:n puolustuspolitiikan kehittämisessä keskeisesti mukana olevalla Suomella on toimiva ja tiivis keskusteluyhteys Ranskan kanssa, Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilän Oulussa isännöimälle lounaalle osallistuivat myös ulkoministeri Timo Soini, EU:n arktisesta politiikasta vastaavan komissaari Karmenu Vella sekä Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Lounaalla keskusteltiin myös arktisesta politiikasta, Venäjästä ja Yhdysvalloista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)