Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Pääministeri AL:lle: Valtioneuvoston puhelinta käytän harvoin

Sanna Marin sanoo, että hän on aina tavoitettavissa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) muistuttaa Aamulehdelle, että hän on aina tavoitettavissa ja myös lauantai-iltana valtiosihteeri Henrik Haapajärvi tavoitti hänet eduskunnan puhelimesta ja kertoi ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnasta.

Marin kertoo saaneensa puhelimessa suullisen ohjeistuksen siitä, ettei Haaviston tartunta aiheuta ministereille erityistoimia, kuten karanteenia.

Marinin käytös lähteä viettämään iltaa ilman valtioneuvoston puhelinta on kuitenkin herättänyt paljon kysymyksiä. Miten pääministerin saisi silloin kiinni esimerkiksi valtakunnan turvallisuutta koskevissa asioissa?

Marin korostaa, että hän on aina tavoitettavissa toisesta työpuhelimestaan, joka on eduskunnan puhelin.

– Minut saa aina kiinni. Niin myös lauantai-iltana, kun valtiosihteeri tavoitti minut. Minulla on kaksi työpuhelinta, mutta käytän pääasiassa eduskunnan puhelinta. Valtioneuvoston puhelinta käytän harvoin, vaikka se on toki minulla aina töissä mukana, Marin sanoo Aamulehdelle.

Pääministeri ei koe, että valtioneuvoston puhelimen mukaan ottaminen kaikkialle vapaa-ajalle olisi järkevää.

– Pitäisin tärkeänä, ettei valtioneuvoston puhelimelle eli puhelimelle, jolla olen yhteydessä esimerkiksi kansainvälisiin kollegoihin, tapahdu mitään, kuten ettei se huku tai joudu vääriin käsiin, jos se olisi kaikkialla mukanani.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)