Verkkouutiset

”Pääkaupunkiseudun huutavaan asuntopulaan vastattava”

Kansanedustaja, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) vaatii pikaisia toimia vuokra-asuntorakentamisen vauhdittamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen on vastattava huutavaan asuntopulaan pääkaupunkiseudulla. Meillä on asuntoministeri, jonka tähän pitäisi vastata. Valitettavasti (Krista) Kiurun (sd.) ja (Pia) Viitasen (sd.) asuntoministerikaudella vuokra-asuntojen tuotanto on tyrehtynyt, sanoo Tapani Mäkinen.

Hallitus on valmistelemassa eduskunnalle lakia vuokra-asuntojen lyhyestä korkotuesta. Mäkisen mukaan esitystä on kaivattu pitkään, mutta esitetyssä muodossaan se ei tuota uusia asuntoja.

Mäkinen vaatii lakiesityksen hylkäämistä.

– Asuntoministerin tulisi edistää asuntorakentamista, eikä keskittyä oman ideologiansa mukaisesti estämään yksityisten toimijoiden toimintaa markkinoilla. Elämme kuitenkin markkinataloudessa. Asuntoja tarvitaan ja työpaikkoja tarvitaan. Nyt valmisteilla olevasta laista on poistettu kaikki kannustavat elementit ja laista annetut lausunnot ovat sen mukaisia, Mäkinen suomii.

Lausuntojen mukaan toimijat eivät ole valmiita tuottamaan asuntoja esitetyllä korkotukimallilla. Tämä viesti tulee ottaa vakavasti, Mäkinen sanoo.

Hän esittää, että eduskuntaan tuotaisiin aiemman ns. kymmenen vuoden välimallin kaltainen toimiva malli, jonka avulla saatiin nopeasti aikaan noin 7000 uutta vuokra-asuntoa vuosina 2009–2010.

Mäkisen mukaan välimalli voisi olla edelliseen tapaan kahden vuoden määräaikainen ja tulisi pohtia tarkkaan, mitä rajoitteita siihen kannattaa laittaa.

Hänen mielestään malli saataisiin pikaisesti valmisteltua ja eduskunnassa hyväksyttäväksi vielä ensi vuoden helmikuussa.

– Jos on tahto, löytyy keinot. Ja keinothan ovat jo olemassa, Mäkinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)