Verkkouutiset

Vasa on hoidossa Korkeasaaren villieläinsairaalassa. LEHTIKUVA / HANDOUT / KORKEASAARI ZOO

Pääkaupungissa seikkaillut eläin olikin valeporo

Sekä poro että metsäpeura ovat harvinaisia vieraita Helsingissä.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidettava peuranvasa on DNA-testin perusteella varmistunut metsäpeuraksi, kertoo Korkeasaari.

Loppiaisen jälkeen puolivuotias peuranvasa poukkoili yksikseen Helsingissä. Poliisi sai eläimen kiinni ja se toimitettiin villieläinsairaalaan.

Villieläinsairaalan vasan ja Korkeasaaren metsäpeurojen verinäytteistä eristetystä DNA:sta monistettiin sopivia pätkiä, joiden emäsjärjestystä eli sekvenssiä verrattiin tietokannoista löytyneeseen metsäpeuran sekvenssiin.

– Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta saamamme metsäpeuran sekvenssidatan perusteella voimme sanoa, että tämän eläin on metsäpeura eikä poro, vahvistaa tutkimusjohtaja Petri Auvinen Biotekniikan instituutista.

Sekä poro että metsäpeura ovat harvinaisia vieraita Helsingissä. Näköhavaintojen perusteella peuranvasa oli vaeltanut kaupunkiin omin jaloin vähintään Päijänteeltä saakka.

Korkeasaaren mukaan nuori metsäpeura on reipastunut ja syö hyvällä ruokahalulla, joten sen selviämisen suhteen ollaan toiveikkaita.

Uusimmat
MAINOS