Verkkouutiset

Outi Mäkelä tukee hallituksen sote-ratkaisua – ”Loppukirin kynnyksellä ei pidä lähteä keulimaan”

Kokoomuksen kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Outi Mäkelä tukee hallituksen ratkaisua maakuntavaalien siirtämisestä.

Outi Mäkelän mielestä hallituksen ratkaisu maakuntavaalien siirtämisestä on oikea. Hallitus päätti keskiviikkona, että vaalit käydään vasta ensi vuoden lokakuussa. Sote- ja maakuntauudistus tulee uudella päätöksellä voimaan vuoden 2020 alusta alkaen.

– Teemme tässä lähivuosikymmenten suurinta uudistusta, joka vaikuttaa jokaiseen suomalaiseen. On selvää, ettemme voi nyt loppukirin kynnyksellä lähteä keulimaan, vaan etenemme hyvän lainsäädäntöjärjestyksen mukaisesti rauhassa, Mäkelä toteaa tiedotteessaan.

Hallitus kertoi keskiviikkona tiedonannossaan, että eduskunnan käsittelyssä oleviin lakiesityksiin tehdään viimeviikkoisen perustuslakivaliokunnan lausunnon edellyttämät muutokset, mutta valinnanvapauslain osalta hallitus antaa uuden esityksen alkuvuodesta 2018.

Mäkelä kritisoi tiedotusvälineissä levinneitä väitteitä siitä, että koko esitys pitäisi laittaa uusiksi eikä vanhasta jäisi enää mitään jäljelle.

– Sote-uudistus ei ole kaatumassa, toisin kuin pahat kielet ovat viimeviikkoisesta perustuslakivaliokunnan lausunnosta lähtien kalkattaneet. Emme valiokunnassa nähneet mitään ongelmaa maakunnallisen järjestämisen, rahoituksen tai valinnanvapauden peruslähtökohtien suhteen, Mäkelä huomauttaa.

Hänen mielestään on tärkeää myös huomata, että maakunta-, sote- ja valinnanvapauslaki tullaan edelleen käsittelemään aiempien suunnitelmien ja valiokuntammekin toiveen mukaisesti yhdessä.

– Valiokunnan edellyttämät muutokset voidaan tehdä hallituksen tämänpäiväisen ratkaisun avulla ajan kanssa ilman liiallista aikataulupainetta ja taata siten hyvälaatuinen lakikokonaisuus, Mäkelä toteaa.

Uusimmat
MAINOS