Verkkouutiset

Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa haluavat kaupunkiselonteon

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa vastaavat Antti Kaikkosen (kesk.) esitykseen ja ehdottavat, että hallitus selventää kaupunkipolitiikan roolia maakuntien rinnalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antti Kaikkonen ilmoitti budjettikäsittelyn yhteydessä, että keskusta olisi valmis kutsumaan neuvonantajaryhmän pohtimaan tasapainoisemman Suomen rakentamista.

Kokoomusedustajat toteavat, että keskustan ehdottama tasapainoisempi Suomi ei voi tarkoittaa kaupungistumisen vastustamista eikä siltarumpupolitiikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa näkevät, että kaupungistumisen faktat on tunnistettava ja että kaupunkipolitiikka on otettava voimavaraksi. He muistuttavat, että työllisyys- ja elinkeinopolitiikka nivoutuvat yhteen.

– On katteetonta luvata ja kansantaloudellisesti kestämätöntä tavoitella yhtä tasaista kehitystä kaikkialle. Vastuun on oltava suurilla kaupungeilla, joissa tuottavuus sijaitsee, Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa huomauttavat.

Heidän mielestään hallituksen olisi viisasta antaa eduskunnalle selonteko metropoli- ja kaupunkipolitiikasta.

– Selonteko olisi keino läpivalaista metropolialueen ja suurimpien kaupunkien merkitys Suomen kansantaloudelle ja kasvulle sekä valaa rohkeutta hallitukseen panostaa etenkin pääkaupunkiseutuun Suomen kasvun ja hyvinvoinnin veturina. Maakuntien rooli kaupunkien rinnalla on selkeytettävä. Elinvoimaisuudesta ja elinkeinopolitiikan onnistumisesta tulevat myös verorahat sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoittamiseen, Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa toteavat.

He muistuttavat hallitusohjelmasta, jossa todetaan, että hallitus ja pääkaupunkiseudun kunnat tekevät sopimuksen siitä, miten edistetään metropolialueen kansainvälistä kilpailukykyä, elinkeinopolitiikkaa, aluekehitystä sekä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelussa ja segregaation ehkäisyä.

Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan, että kaupunkiseutujen ja kasvukäytävien sekä eri alueiden omiin vahvuuksiin perustuvaa kilpailukyvyn parantamista kehitetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)