Verkkouutiset

Oululle muhkea lasku yt-rikkeestä

Korvauksia saamassa 275 OAJ:n jäsentä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun kaupunki joutuu maksamaan 275:lle Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n jäsenelle yhteistoimintalain mukaista hyvitystä viivästyskorkoineen, koska kaupunki laiminlöi yhteistoimintaan liittyviä velvoitteitaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Oulun kaupungin maksamaan korvauksia viranhaltijoilleen ja työntekijöilleen yt-velvoitteiden rikkomisesta liittyen vuoden 2014 lomautuksiin. Lomautetuista viranhaltijoista ja työntekijöistä 460 nosti asiasta kanteen käräjäoikeudessa. Heistä 275 on Opetusalan Ammattijärjestön eli OAJ:n jäseniä. OAJ:n jäsenet saavat hyvitystä lähes 500[nbsp]000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaupunki tuomittiin maksamaan kullekin kanteen nostaneelle OAJ:n jäsenelle verovapaata hyvitystä 1[nbsp]500 euroa viivästyskorkoineen 20.2.2017 lukien. Viivästyskoron määrä on tähän mennessä noin 300 euroa kantajaa kohti. Lisäksi kaupunki velvoitettiin maksamaan OAJ:lle oikeudenkäyntikuluja 8[nbsp]600 euroa.

Käräjäoikeudessa opettajia avustanut OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen on tyytyväinen käräjäoikeuden päätökseen.

– Tuomio oli odotettu, koska korkein oikeus antoi vastaavasta asiasta ennakkopäätöksen tänä syksynä, hän sanoo.

Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksen jälkeen kaupunki esitti kuitenkin väitteen, että nyt tuomitut saatavat olisivat vanhentuneet. Käräjäoikeus oli kuitenkin OAJ:n kanssa samaa mieltä ja katsoi, että kanne oli laitettu vireille määräajan puitteissa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen eli on mahdollista, että kaupunki valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)