Verkkouutiset

Osmo Soininvaara: Raju kannanotto pääministeriltä tapahtuma-alaa kohtaan

Vihreä vaikuttaja katsoo, että Sanna Marinin mielestä alan tulee olla työttömänä solidaarisuudesta rokottamattomia kohtaan.

Vihreä pitkän linjan vaikuttaja, Verde-lehden päätoimittaja Osmo Soininvaara toteaa, että pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kannata rokotepassia, koska se olisi epäoikeudenmukainen niitä kohtaan, joita ei ole vielä rokotettu.

– Tämä on aika raju kannanotto surkeaan tilaan ajettua tapahtuma-alaa kohtaan. Solidaarisuudesta nuoria rokottamattomia kohtaan tapahtuma-alan tulee olla työttöminä – moni ilman edes työttömyyskorvausta – turhaan, Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Tapahtuma-ala työllistää oman ilmoituksensa mukaan 200[nbsp]000 henkeä.

– Vaikka luku olisi vähän yläkanttiin, paljon enemmän se työllistää kuin maatalous ja puunjalostusteollisuus yhteensä. Sellutehtaat ovat lähellä hallituksen sydäntä, mutta tapahtuma-alan työpaikkoja tuhotaan kateuteen vedoten, Soininvaara kirjoittaa.

Hänen mukaansa ”Sanna Marin vaikuttaa päivä päivältä enemmän demarilta”.

Soininvaara toteaa, että Tanskassa ei ole rokotepassia vaan koronapassi. Sen saa jos on rokotettu tai jos on alle 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos.

EU:ssa on tekeillä rokotepassi, jonka Suomikin voisi ottaa käyttöön. Rokotepassi on todistus rokotuksesta tai sairastetusta taudista, ja se helpottaisi matkustamista maasta toiseen. Sitä voitaisiin käyttää myös esimerkiksi pääsylippuna yleisötapahtumiin, museoihin ja ravintoloihin.

Soininvaaran mukaan rokotepassi pelastaisi tapahtuma-alan kesän.

Uusimmat
MAINOS