Verkkouutiset

Osmo Soininvaara: Juha Sipilä hankki Suomeen 100 miljoonaa euroa vientituloja

Pitkän linjan poliitikon mielestä pääministerin mollaamiseen on parempiakin aiheita kuin Chempolis-tapaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen pitkäaikainen vihreiden kansanedustaja ja ministeri Osmo Soininvaara huomauttaa, että oululaisen Chempolisin sopimus Intiassa voi tarkoittaa vientituloja Suomeen.

Hänen mielestään pääministeri Juha Sipilää (kesk.) voisi arvostella mieluummin jostakin muusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos ryhtyisin etsimään syitä mollata @juhasipila’ä, löytäisin paljon parempia kuin sen, että hankki väärin 100 M€ vientituloja Suomeen, Soininvaara kirjoittaa twitterissä.

Chempolis oli yksi useista pääministerin vetämälle Intian vienninedistämismatkalle Finpron Team Finlandin kautta viime vuoden alussa osallistuneista suomalaisyhtiöistä.

Juha Sipilän entinen ja hänen lastensa nykyisin omistama Fortel Invest -sijoitusyhtiö omisti tuolloin kahdeksan prosenttia yhtiöstä.

Asiasta uutisoinut Iltalehti on kertonut Sipilän ”lobanneen” yhtiötä Intiassa. Uutisoinnissa on keskitytty Chempolisin intialaisyhtiön kanssa solmimaan sopimukseen 110 miljoonan euron arvoisesta biojalostamosta, joka rakennettaisiin Intian Assamiin. Mediatietojen mukaan yritysten välillä oli tehty sopimuksia jo parin vuoden ajan ja sopimus päätettiin julkistaa matkalla.

Vaasan yliopiston julkisoikeuden professori Eija Mäkinen kommentoi tapausta Verkkouutisille keskiviikkona. Hänen mielestään Sipilän olisi ollut hyvä kertoa avoimesti yhteydestään Chempolis-yhtiöön ennen vienninedistämismatkaansa. Mäkinen ei kuitenkaan katso, että pääministeri olisi ollut julkisuudessa olleiden tietojen perusteella asiassa esteellinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)