Verkkouutiset

Osassa Saksaa kolmasosa väestöstä on maahanmuuttajia

Saksassa julkaistun uuden maahanmuuttotilaston mukaan lähes neljäsosa Saksassa asuvista on maahanmuuttajia.

Saksan tilastokeskus (Statistisches Bundesamt) julkaisi perjantaina 700-sivuisen vuosikirjansa. Kirjasta julkaistuista tilastoista selviää Saksaan suuntautuneen maahanmuuton suuri kuva.

Saksassa asuu nyt 18,6 miljoonaa maahanmuuttajaa eli henkilöä, joka ei ole syntymältään saksalainen eikä kumpikaan vanhemmista ole saksalainen.

Yhteensä saksalaisia on tällä hetkellä noin 82,3 miljoonaa. Näin ollen maahanmuuttajia on nyt 22,6 prosenttia eli lähes neljännes.

Maahanmuuttajaväestö on kuitenkin hyvin epätasaisesti jakautunut Saksassa. Entisen ItäSaksan alueella maahanmuuttajaväestön osuus on 6,4 prosenttia, kun se entisen Länsi-Saksan alueella on 25,5 prosenttia.

Osassa maata maahanmuuttajaväestön osuus on lähes kolmannes. Bremenissä, Hessenissä, Hampurissa ja Baden-Württembergissä maahanmuuttajaväestön osuus on noin 30 prosenttia.

– Vapaan maahanmuutto-oikeuden periaatetta käytetään ripeästi hyväksi, Saksan tilastokeskuksen johtaja Georg Thiel kuvasi tilannetta Die Weltin mukaan.

Suurin maahanmuuttajaryhmä Saksassa ovat turkkilaiset, joita on noin 15 prosenttia kaikista maahanmuuttajista. Toiseksi suurin ryhmä ovat puolalaiset joiden osuus maahanmuuttajista on noin kymmenen prosenttia.

EU-maista tulevat maahanmuuttajat tulevat Saksaan töiden perässä. Turkkilaistaustaisten kohdalla tilanne on toinen. Suurin osa turkkilaisista Saksassa asuvista on tullut aikoinaan Saksaan vierastyöntekijöinä, mutta myöhemmin Saksaan jäänyt turkkilaisväestö on työllistynyt heikosti.

Vuonna 2015 tilanne Saksassa muuttui, kun maahan tuli 900[nbsp]000 ihmistä Euroopan ulkopuolelta, suurimpana ryhmänä syyrialaiset. Samana vuonna Euroopan sisältä Saksaan saapui 1,2 miljoonaa maahanmuuttajaa EU-alueelta.

Uusimmat
MAINOS