Verkkouutiset

Osakekurssit vahvassa nousussa – ”Mario hoiti homman kotiin”

Euron vaihtokurssi suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja valtioiden velkakirjojen jälkimarkkinakorot ovat selvässä laskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppalaisten osakkeiden kursseja kuvaava Euro Stoxx 600 indeksi oli iltapäivällä 2,2 prosentin nousussa Financial Timesin mukaan. Saksan Dax-indeksi oli 2,5 prosentin nousussa.

Syynä positiiviseen markkinatunnelmaan oli Euroopan keskuspankin päätös tehostaa rahapoliittista elvytystä alentamalla talletuskorkoa ja nostamalla arvopapereiden osto-ohjelman tasoa. EKP:n päätös ylitti odotukset.

– Markkinoiden tuomio on selvästi se, että Mario hoiti homman kotiin, ABN AMRO:n makro- ja rahoitusmarkkinatutkimuksen johtaja Nick Kounis sanoi Financial Timesilla.

Mario viittaa EKP:n pääjohtajaan Mario Draghiin.

Euron arvo suhteessa Yhdysvaltojen dollariin putosi selvästi alkuun, mutta on palannut 1,1 dollariin. Euroalueen valtiolainojen jälkimarkkinakorot ovat myös pudonneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)