Verkkouutiset

Omakotitalot ovat käyneet alkuvuonna kaupaksi

Vanhojen ja uusien asuntojen kauppa on käynyt nousujohteisesti alkuvuonna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi-maaliskuun ilonaihe on KVKL:n mukaan ollut hieman yllättäen omakotitalojen kauppa.

– Omakotitalot ovat käyneet kaupaksi yllättävän hyvin. Alkuvuonna talokauppojen suhteellinen kasvutahti on ollut jopa kerrostalo- ja rivitaloasuntoja nopeampaa, kertoo KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila liiton tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Talokaupan elpymistä on Malilan mukaan kovasti odotettu. Hän muistuttaa, että omakotitalojen kauppa on vuoden 2007 jälkeen vähentynyt yli 15 000 kaupasta noin 12 000 kauppaan vuodessa.

Välitettyjen vanhojen asuntojen kauppa kasvoi KVKL:n mukaan tammi-maaliskuussa yli 6,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Vanhojen omakotitalojen kauppa kasvoi 8,2 prosenttia. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa lisääntyi noin 7,4 prosenttia ja rivitalojen noin 3,4 prosenttia.

Välitettyjä vanhoja kerrostaloasuntoja rekisteröityi KVKL:n kauppatilastoihin tammi-maaliskuussa noin 7770, rivitaloasuntoja vajaa 3400 ja omakotitaloja noin 2820 kappaletta.

Myös uudisasuntokauppa oli tammi-maaliskuussa KVKL:n mukaan vahvassa vedossa. Erityisen hyvin ottajansa löysivät uudet kerrostaloasunnot.

Maaliskuussa omakotitalokauppa kasvoi vuodentakaisesta 7,2 prosenttia ja kerrostaloasuntojen kauppa lähes 5 prosenttia. Sen sijaan rivitaloasuntokaupan kauppatahti jäi KVKL:n mukaan selkeästi muita asuntotyyppejä heikommaksi.

Malilan mukaan kuluttajien vahvistunut luottamus omaan talouteen ja työllisyystilanteeseen heijastuu tällä hetkellä myönteisesti uusien ja käytettyjen asuntojen kauppaan.

– Kuluttajien usko tulevaisuuteen, edelleen alhaisena pysyvä korkotaso ja vahvistuneet talouden näkymät tuovat myös lähikuukausina nostetta kaupankäyntiin, Malila kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)