Verkkouutiset

Oikeistopoliitikon pilkkaaminen oli kansanhuvia – Ylen ex-toimittaja tunnustaa manipuloineensa ääninauhaa

Ylen ex-toimittaja kertoo kirja-arvostelussaan, miten vielä 1990-luvulla oikeistopoliitikko Georg C. Ehrnroothia pilkattiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asia selviää politiikan toimittaja Marianne Lydénin Hufvudstadsbladetiin kirjoittamasta kirja-arvostelusta filosofian tohtori Riku Keski-Rauskan uutuuskirjasta Yksinäinen Ehrnrooth.

Lydén kertoo arvostelussaan omakohtaisista kokemuksista siitä, miten suomenruotsalaisten keskuudessa suhtauduttiin Urho Kaleva Kekkosen ja kommunismin kriitikkona tunnetuksi tulleeseen RKP-poliitikkoon ja sittemmin Perustuslaillisen kansanpuolueen puheenjohtajaan ja kansanedustajaan Georg C. Ehrnroothiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ehrnrooth itse totesi, että ”minun pilkkaamisestani on tullut kansanhuvia”. Lydén kertoo, että Ylen ruotsinkielinen toimitus, missä hän tuolloin työskenteli, otti osaa tähän kansanhuviin ennen vuoden 1991 eduskuntavaaleja.

– Kollegani Magnus Hertzberg ja minä vierailimme Ehrnroothin vaalitapaamisessa Ekbergin kahvilassa ja, kun editoimme kasaan raportin, nopeutimme hänen puhettaan vastuuttomista poliitikoista niin, että ääni nousi pari oktaavia korkeammalle ja kuulosti siltä kuin hän olisi vihainen, säksättävä oravanpoikanen, Lydén kertoo.

Myös Keski-Rauskan kirjassa (ss. 374–375) kerrotaan tapauksesta, jossa Ylen toimittajien tehtäväksi annettiin nimenomaisesti Ehrnroothin näyttäminen televisiolähetyksessä mahdollisimman huonossa valossa.

Georg C. Ehrnrooth toimi kansanedustajana vuosina 1958-1979 ja 1983-1987. Vuonna 1973 hän erosi RKP:stä ja perusti Perustuslaillisen Kansanpuolueen, joka sittemmin muutti nimeään Perustuslailliseksi oikeistopuolueeksi. Ehrnrooth kuoli vuonna 2010 Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)