Verkkouutiset

Iskander-ohjusjärjestelmä harjoituksessa. Arkistokuva / mil.ru

Ohjuksia kuljetetaan kohti länttä – Venäjä kiistää aikeet

Maan itäosista siirrettyjen 9K720 Iskander -asejärjestelmien määränpää ei ole tiedossa.

Venäjän kerrotaan siirtäneen viimeisen viikon aikana lisää sotilaskalustoa Ukrainan lähialueelle.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden perusteella 9K720 Iskander -ohjuksia olisi kuljetettu rautateitse maan itäosista kohti länttä. Rostovin ja Tambovin lähellä on samanaikaisesti järjestetty kovapanosammuntoja ja erikoisjoukkojen harjoituksia. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kiistänyt maan valmistelevan sotilasoperaatiota.

Ukrainan puolustusministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan hyökkäys pyrittäisiin oikeuttamaan välikohtauksella Venäjän tukemien separatistijoukkojen hallitsemassa Horlivkassa. Kemiantehtaalta vuodettu ammoniakki lavastettaisiin tiedustelutietojen perusteella Ukrainan ”kemialliseksi hyökkäykseksi”.

Guardian-lehden mukaan sotilasyksiköitä on lähetetty myös Valko-Venäjälle yhteisharjoituksia varten. Asiantuntijat ovat huomauttaneet, että Venäjä voisi tunkeutua Ukrainaan mahdollisessa konfliktitilanteessa myös Valko-Venäjän kautta, mikä venyttäisi puolustajien voimavaroja yhä laajemmalle alueelle.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkan mukaan helmikuulle suunnitellun sotaharjoituksen tarkka ajankohta ja osallistuvien joukkojen määrä selviää vasta myöhemmin.

Moskovskij Komsomolets -lehti arvioi presidentti Vladimir Putinin nostaneen kansainvälisen kiistan panoksia niin korkealle, ettei ”bluffaaminen ole enää mahdollista”.

Uusimmat
MAINOS