Verkkouutiset

OAJ:n Olli Luukkainen: Oppositiolla ei ole varaa myydä koulutusta

Opetusalan ammattijärjestön puheenjohtaja ihmettele opposition sote-puheita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ihmettelee oppositiopuolueiden Kuntalehdelle antamia lausuntoja. Lehden haastattelussa oppositiopuolueiden johto nostaa sote-uudistuksen yhdeksi kuntavaalikärjeksi.

Tätä Luukkaisen on vaikea ymmärtää. Häntä pöyristyttää ajatus siitä, että kuntiin jäävien palvelujen pohtiminen jäisi kuntavaalien alla soten jalkoihin. Soten jälkeen kuntiin jäävät sivistys-, kasvatus- ja koulutuspalvelut.

– Onko todellakin näin, että jutussa mukana olevat oppositiopuolueet lähtevät vaaleihin sote edellä? Oppositiolla ei ole varaa myydä koulutusta. Olisi äänestäjien harhauttamista antaa ymmärtää, että kuntavaaliehdokkaat päättävät sote-uudistuksesta, Luukkainen toteaa tiedotteessa.

Luukkainen muistuttaa, että kuntavaaleissa ratkaistaan koulutuksen tulevaisuus.

– Eduskuntavaaleissa heti vaalien jälkeen koulutus ja kasvatus myytiin. Myykö oppositio meidät jo ennen vaaleja? Mitä tekevät hallituspuolueet, ennen vaaleja vai vaalien jälkeen?

– Totta kai sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tärkeitä kuntalaisille. Se on itsestään selvää. Kuntavaalien fokus kuitenkin valuu pois kunnista, jos sote nappaa vaalikeskusteluissa huomion kuntiin jääviltä palveluilta. Sekä puolueiden että median olisi syytä pitää kampanjoinnin tuoksinassa selvästi esillä, mihin asioihin valtuutetut voivat kunnissa vaikuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)