Verkkouutiset

Nyt paloi pinna – keskusta sai tarpeekseen vasemmistoliiton ulostuloista

Markus Lohen mukaan yrittäjien verotus ei kiristy niin kauan kuin keskusta on hallituksessa.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi on tuohtunut vasemmistoliiton varapuheenjohtajan, opetusministeri Jussi Saramon jatkuvista ulostuloista, joissa ollaan kiristämässä yritysten ja yrittäjien verotusta.

Lohen mukaan Saramon kannanotot kertovat, kuinka huonosti vasemmisto tuntee yrittäjien ja yritysten todellisen arjen ja osinkoverotusjärjestelmän. Lohen mukaan jatkuva yrittäjien pelottelu verotuksen kiristämisellä on ristiriidassa hallitusohjelman kanssa ja ajaa työllistäviä yrittäjiä epävarmuuteen.

– On käsittämätöntä, että yrittäjät, jotka luovat Suomeen uusia työpaikkoja, otetaan jatkuvasti tikun nokkaan. Yrittäjät tarvitsisivat nyt rohkaisua ja kannustusta veronkiristyspuheiden sijaan, Markus Lohi päivittelee tiedotteessa.

Lohi muistuttaa, että keskustan kynnyskysymykset hallitusyhteistyölle ovat edelleen voimassa: yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää.

– Tämä koskee myös osinkoverotusta osana yrityksen verotusta. Puheet osinkoverotuksen kiristämisestä lietsovat epävarmuutta aikana, jolloin poliittisen päättäjien pitää luoda ennakoitavuutta toimintaympäristöön. Koronakriisin seurauksena moni yrittäjä on nyt taloudellisessa ja henkisessä ahdingossa, Lohi muistuttaa.

Yrittäjiä pitäisi pikemminkin kannustaa

Lohen mukaan nykyinen listaamattomien yritysten osinkoverotus kannustaa yrityksiä vahvistamaan taseita. Vahva tase luo kriisinkestävyyttä ja turvaa työpaikkoja taloudellisesti vaikeina aikoina.

– Juuri nyt – ehkä enemmän kuin koskaan – tarvitaan kannustusta ja kannusteita yrittämiseen, jotta Suomi nousee. Selvää on, että yritysten tai yrittäjien verotusta ei voida ainakaan kiristää. Päinvastoin, pitäisi miettiä, miten yritystoimintaan voidaan kannustaa entistä enemmän, Lohi näkee.

Hän toteaa, että vain kannattavien yritysten ja investointien kautta Suomeen syntyy työpaikkoja. Hallituksen työllisyystavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että yritystoimintaan kannustetaan kaikin mahdollisin keinoin. Menestyvät yritykset luovat työtä ja tulevaisuudenuskoa epävarmuuden aikoina. Politiikan tulisi luoda nyt vakautta epävarmuuden keskelle.

– Yrittäjät tarvitsevat tukea ja arvostusta. Viestini suomalaisille yrittäjille on. Niin kauan kuin keskusta on hallituksessa, voitte luottaa, että yrittäjien verotus ei kiristy, Lohi lupaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)