Verkkouutiset

Pohjois-Korean työväenpuolueen kokous syyskuun alussa. / STR / KCNA VIA KNS / AFP / LEHTIKUVA

Nuoria syytetään ”kapitalististen himojen” levittämisestä Pohjois-Koreassa

Eteläkorealaisen viihteen katsotaan uhkaavan sosialistista järjestelmää.

Nuoria pohjoiskorealaisia on jälleen asetettu julkiseen oikeudenkäyntiin eteläkorealaisten videoiden levittämisestä.

Kaksi Haejun yliopiston opiskelijaa oli käyttänyt tietokoneita, joita ei ollut rekisteröity turvallisuusministeriön tietokantaan. He olivat kopioineet elokuvia ja tv-sarjoja CD-levyille ja USB-tikuille myydäkseen niitä eteenpäin muille opiskelijoille.

DailyNK-median mukaan oikeudenkäynti pidettiin maatalousyliopiston urheilukentällä syyskuun 4. päivänä. Sosialistinen nuorisojärjestö katsoi toimintaa läpi sormien, sillä kaksikko sai kerättyä toimillaan rahaa ja tavaroita.

Tuomarien mukaan opiskelijat ”järkyttivät yleistä mielialaa ja agitoivat kansaa ideologisesti” jakamalla Etelä-Koreassa tuotettua viihdettä, jonka katsotaan edistävän ”kapitalismin synkkiä himoja”.

Erityisen harmillisena pidettiin sitä, että kaksikko oli ”degeneroitunut ideologisesti” aatteellisesta koulutuksesta huolimatta.

– Viholliset yrittävät kaataa sosialistisen yhteiskuntamallimme romauttamalla nuorisomme ja ujuttamalla reaktionääristä ajattelua ja kulttuuria maahan, tuomarit totesivat.

Tapauksen kerrotaan herättäneen runsaasti kohua Etelä-Hwanghaen maakunnassa. Laittomia videoita katsoneita on kehotettu ilmiantamaan itsensä viranomaisille.

Uusimmat
MAINOS