Verkkouutiset

Rokotuspiste Israelissa. / Clalit Health

Nopea muutos epidemiassa: Tehosteannos romautti tartunnat

Ikääntyneiden tartuntariski oli yli kymmenen kertaa pienempi kolmannen rokotuskerran jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Deltamuunnoksen aiheuttama raju epidemia-aalto vaikuttaa laantuneen viime viikkojen aikana Israelissa.

Maan terveysministeriön mukaan uusia infektioita on vahvistettu alle 4 000 kappaletta päivässä, kun määrä oli vielä syyskuun puolivälissä yli 11 000 kappaletta eli enemmän kuin kertaakaan pandemian aikana.

Sairaalahoidon tarve oli kesällä lähes nollassa, mutta kääntyi voimakkaaseen kasvuun heinäkuun lopulla. Potilasmäärät ovat laskeneet Times of Israel -lehden mukaan syyskuun aikana nopeaan tahtiin.

Tutkijoiden mukaan kolmannen rokotuskierroksen myötä annetut uudet tehosteannokset ovat todennäköisesti vauhdittaneet epidemiatilanteen muutosta. Terveysministeriön johtaja Nachman Ash totesi perjantaina, että neljäs korona-aalto on jo lopuillaan.

Syyskuun puolivälissä julkaistun tutkimuksen mukaan tehosteannoksen saaneiden yli 60-vuotiaiden infektioriski väheni yli 11-kertaisesti kaksi viikkoa rokotuksen jälkeen.

Havainnot pohjautuvat yli 1,1 miljoonan israelilaisen aineistoon. Sairaalahoidon tarve oli lähes 20 kertaa pienempi verrattuna kaksi annosta saaneisiin.

Israel on toistaiseksi ainoa valtio, joka on laajentanut tehosteannosten antamisen myös muille kuin tarkasti rajatuille riskiryhmille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)