Verkkouutiset

Nokia myy kartta- ja sijaintipalvelunsa 2,8 miljardin eurolla

Nokia on solminut sopimuksen HERE-liiketoimintansa myymisestä autonvalmistajien yhteenliittymälle 2,8 miljardilla eurolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokia julkisti maanantaina solmineensa sopimuksen kartta- ja sijaintipalveluja tarjoavan HERE-liiketoimintansa myymisestä autonvalmistajien yhteenliittymälle, johon kuuluvat Audi, BMW ja Daimler.

Kauppa on toteutumassa ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä sekä viranomaislupien saamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nokia arvioi saavansa kaupasta hieman yli 2,5 miljardin euron nettotuoton, sillä kauppahintaa alentaa tämän hetkisen arvion mukaan hieman alle 300 miljoonan euron suuruiset siirtyvät vastuut. Transaktion seurauksena Nokia arvioi kirjaavansa HERE:n myynnistä voittoa yhteensä noin miljardi euroa.

Huhtikuussa 2015 Nokia ilmoitti aloittaneensa HERE-liiketoimintansa strategisten vaihtoehtojen arvioinnin osana suunniteltua yhdistymistään Alcatel-Lucentin kanssa.

– Tämä on viimeisin askel eteenpäin Nokian uudistumisprosessissa. Integroimme aiemman Nokia Siemens Networksin osaksi Nokiaa, myimme Devices & Services -liiketoimintamme, ja nyt olemme solmineet sopimuksen kaupasta, jonka uskomme olevan paras mahdollinen vaihtoehto niin osakkeenomistajillemme kuin HERE:n asiakkaille sekä henkilöstölle, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Jatkossa voimme keskittyä suunniteltuun yhdistymiseemme Alcatel-Lucentin kanssa. Yhdistymisen toteuduttua Nokia on uudenlainen yhtiö, johon kuuluvat yksi maailman johtavista verkkoteknologia- ja palveluliiketoiminnoista ja lisensointiin sekä innovaatioihin keskittyvä Nokia Technologies, hän jatkaa.

Kesäkuun lopussa HERE:n palveluksessa oli 6 454 työntekijää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)