Verkkouutiset

Nils Torvalds. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Nils Torvalds paljastaa EU-komissaarin tylyn metsänäkemyksen

Jos ei hyväksy, että metsät ovat erilaisia, elää mielikuvitusmaailmassa, sanoo RKP:n meppi.

EU-parlamentaarikko Nils Torvalds (r.) sanoo, että EU-komissio yrittää laajentaa valtaoikeuksiaan vastoin EU-perussopimusta. Hänen mukaansa EU:n metsästrategia on selvä askel tähän suuntaan.

– Keskustelin (ympäristökomissaari) Virginijus Sinkevičiusin kanssa ennen kuin metsästrategia julkaistiin. Hän sanoi, ettei hän pidä avohakkuista mutta hän ei pysty puuttumaan niihin. Minusta hän tunnusti tällä tavoin, että todellinen valta metsäasioissa kuuluu jäsenmaille, Torvalds sanoo Euractiv-lehdessä.

EU-komissio julkaisi heinäkuussa metsästrategian, jossa se toteaa, että avohakkuita tulisi käyttää vain erityisesti perustelluissa tapauksissa. Suomessa avohakkuu on kuitenkin metsien pääasiallinen uudistamistapa. Torvaldsin lisäksi myös Suomen hallitus on ilmaissut huolensa siitä, että EU-komissio yrittää ulottaa valtaansa kansallisiin metsäpäätöksiin.

Torvaldsin mielestä komissio ei metsästrategiassa ota huomioon sitä, että metsien olemus vaihtelee eri puolilla EU:ta.

– Ei olemassa sellaista asiaa kuin eurooppalainen metsä. On erilaisia metsiä, kuten espanjalainen, kreikkalainen ja saksalainen. Jos ei hyväksy, että metsät ovat erilaisia, elää mielikuvitusmaailmassa.

Uusimmat
MAINOS