Verkkouutiset

Nils Torvalds: Paikallisviranomaiset sortavat ihmisten oikeuksia

Asumme suuressa maassa, mutta kysymys kuuluu, miksi on pakko suojella siellä missä ihmiset asuvat, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds (r.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nils Torvalds huomauttaa, että Suomella on Euroopan suurin luonnonsuojelupinta-ala. Suojelualueiden pinta-ala on kolminkertaistunut 35 vuodessa.

– Nykytilanne ei voi jatkua. Nyt paikalliset viranomaiset sortavat Natura 2000:een ja muihin suojelusäännöksiin vedoten Matti Meikäläisen oikeuksia omiin maa-alueisiinsa, hän sanoo.

Torvalds keskusteli perjantaina tulevaisuuden ympäristöhallinnosta Metsähallituksen toimitusjohtaja Esa Härmälän ja Intresseföreningen för en levande skärgårdenin hallituksen jäsen Ari Isosalon kanssa.

– Haasteeksi muodostuu monen alueen osalta puutteellinen dokumentointi. Lakia tulkitaan yksittäisten virkamiesten toimesta eri tavalla eri puolilla maata. Sopimusten tulkinnassa soisi kaikkien osapuolten käyttävän maalaisjärkeä, sanoo Isosalo.

– On tärkeää tietää, mitä olemme jo suojelleet. Keskustelu lajien elinvoimasta on hankalaa, jos ei ole todellista tietoa esiintyvyydestä. Siksi hallitusohjelman kohta uhanalaisen lajiston uudelleen arvioinnista luonto- ja lintudirektiivin päivittämisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen asia, Härmälä puolestaan sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)