Verkkouutiset

Nils Torvalds: Euroopan investointirahaston vakuudesta erimielisyyksiä

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio kävivät torstaina ensimmäiset kolmikantaneuvottelut Euroopan strategisten investointien rahastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liberaalidemokraattien ALDE -ryhmän neuvottelijana toimiva europarlamentaarikko Nils Torvalds (r.) kertoo kaikkien kolme instituution olleen yksimielisiä tarpeesta lisätä investointeja kasvun ja työpaikkojen lisäämiseksi.

”On tarve lisätä investointeja jotta syntyisi uutta nostetta ja kyseessä oleva rahasto voisi toimia sellaisena. Kyseessä on kunnianhimoinen rahasto, jonka päämääränä on luoda tuottava ympäristö investoinneille unionissa”, Torvalds luonnehtii tiedotteessaan.

Torvaldsin mukaan päättävien elinten välillä on erimielisyyksiä siitä, miten rahaston vakuus tulisi rahoittaa. Hänen mukaansa komissiossa ja neuvostossa katsotaan, että rahoitus tulisi ottaa Horisontti 2020- tutkimusohjelmasta ja Connecting Europe Facilities -infrastruktuuriohjelmasta.

”Tässä kysymyksessä jäsenmaat näyttävät, että ne eivät kykene kantamaan vastuutaan. Jäsenmaiden toiveiden mukaista olisi, että leikkaisimme mieluummin niistä EU-budjetin ohjelmista jotka ovat aidosti eurooppalaisia ja kansanvälisiä, kuin että ottaisimme sieltä mistä saamme vähiten arvoa rahalle”, Nils Torvalds toteaa.

”Komissio laatii lakialoitteensa niistä lähtökohdista, että Neuvosto tarvitsee monessa kysymyksessä yksimielisyyden. Tämän vuoksi Komissio ei laita alulle sellaista lakialoitetta, mitä jossain tietyssä jäsenmaassa olisi mahdoton hyväksyä. Tämän seurauksena Komission aloitteet eivät aina ole Euroopalle parhaat mahdolliset, vaan aloitteet on sopeutettu instituutioiden väliseen peliin”, Torvalds kertoo.

Kolmikantaneuvottelut investointirahastosta jatkuvat Torvaldsin mukaan ensi viikolla Strasbourgissa. Parlamentti on oletettavasti valmis äänestämään lakiehdotuksesta kesäkuussa. Näin rahasto voisi aloittaa toimintansa vuoden 2015 puolessa välissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)