Verkkouutiset

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN / HANNA MATIKAINEN

Neuvottelut päätökseen – näin Helsingin luottamuspaikat jaetaan

Vihreät menetti toisen apulais­pormestarin ­paikkansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvottelut Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta on viety onnistuneesti maaliin kuntavaalien tuloksen pohjalta. Pormestarikunnan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä toimialalautakuntien kokoonpanot on sovittu valtuustoryhmien kesken.

Kokoomukselle tulee pormestarin sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin paikat. Vihreät saavat kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, sosialidemokraatit kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikan ja vasemmistoliitto kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin paikan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaupunginhallituksen 15:stä paikasta kokoomus saa viisi paikkaa (mukaan lukien pormestari-puheenjohtaja), vihreät neljä paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), sosialidemokraatit kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), vasemmistoliitto kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), perussuomalaiset yhden ja ruotsalainen kansanpuolue yhden paikan.

Kokoomuksen valitsema pormestari johtaa puheenjohtajana kaupunginhallitusta. Kaupunginhallituksen ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan paikat menevät vihreille ja sosialidemokraateille.

Vihreät saavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, kokoomus ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja sosialidemokraatit toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lisäksi on sovittu kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden johtoelinten puheenjohtajien ja jäsenten paikkojen jakautumisesta.

Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä ja ne saatiin päätökseen ilman viivytyksiä.

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin.

– Kiitän sydämellisesti kaikkia valtuustoryhmiä erinomaisesta yhteistyöstä ja rakentavasta toiminnasta, sanoo kokoomuksen pormestariehdokas, neuvottelujen puheenjohtaja Juhana Vartiainen.

Neuvottelutuloksen mukaiset valinnat vahvistetaan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2.8.2121.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)