Verkkouutiset

Venäläisiä sotilaita sotaharjoituksessa. (Photo by Handout / MINISTRY OF DEFENCE REPUBLIC OF BELARUS / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Naton ex-komentaja: Venäjän hyökkäys on väistämätön

Amerikkalaiskenraalin mukaan Ukrainassa ei ajauduta täysimittaiseen sotaan.

Yhdysvaltain Euroopan joukkojen entinen komentaja, kenraaliluutnantti Ben Hodges arvioi, että Venäjä toteuttaa hyökkäyksensä Ukrainaan pian.

– Valitettavasti uskon, että uusi hyökkäys on väistämätön. Todennäköisesti se tapahtuu Pekingin olympialaisten jälkeen, Ben Hodges sanoo Viron yleisradioyhtiö ERR:n haastattelussa.

Hänen mukaansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin on vaikea enää perääntyä. Alueelle on sijoitettu suuret määrät joukkoja ja merivoimien kalustoa.

– Se on erittäin kallista, ja samaan aikaan hän puhuu suuresta Naton aiheuttamasta uhasta. Hänen on pakko näyttää jotain omalle kansalleen, Hodges sanoo.

Entinen komentaja muistuttaa, että Venäjä on jo hyökännyt Ukrainaan. Hän viittaa Itä-Ukrainan sotaan ja Krimin valloitukseen.

– Kun ihmiset puhuvat, että Venäjä on tunkeutumassa sisään niin muistutan heille, että se tapahtui jo vuonna 2014. He ovat siitä lähtien tappaneet siellä ihmisiä.

Hodges ei usko Venäjän laajamittaiseen hyökkäykseen, koska Ukrainan armeija on nykyisin huomattavasti vahvempi kuin konfliktin alussa.

– En usko massiiviseen hyökkäykseen. Rehellisesti sanottuna en usko, että Venäjä pystyisi valloittamaan Ukrainaa, hän sanoo.

– Ukrainalaiset taistelevat, niin sotilaat kuin kansa, ja ovat he ovat päättäväisiä.

Täysimittaista sotaa Hodgesin mukaan tuskin siis nähdään. Hänen mukaansa Venäjä todennäköisesti toteuttaa laajoja kyberhyökkäyksiä, levittää sekaannusta aiheuttavaa disinformaatiota ja kohdistaa rajoitettuja iskuja esimerkiksi liikenteen solmukohtiin.

Uusimmat
MAINOS