Verkkouutiset

”Nato-kissa pöydälle” – kokoomus haluaa selonteon jäsenyyden vaikutuksista

Kokoomus esittää selontekoa Nato-jäsenyyden vaikutuksista ensi vaalikaudella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen mielestä Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista tulisi antaa selonteko eduskunnalle ensi vaalikaudella. Esitys sisältyy puolueen strategiseen vaaliohjelmaan, joka julkistettiin tänään. Kokoomuksen mielestä selvitys voidaan tehdä ”yksin tai yhdessä Ruotsin kanssa”.

– On aika, että Suomi siirtyy moderniin keskustelukulttuuriin ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä, kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen mielestä Nato-jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta ja vaikutusvaltaa. Asiasta on syytä käydä avointa keskustelua ja ylläpitää mahdollisuutta hakea jäsenyyttä.

– Mielestäni teimme virheen edellisessä hallitusohjelmassa, kun suljimme oven Nato-jäsenyydeltä. Sitä virhettä ei pidä tehdä uudestaan, Stubb sanoi.

Stubb ei tiedostustilaisuudessa lähtenyt vielä tarkemmin pohtimaan selonteon luonnetta tai sitä, miten todennäköistä olisi, että sellainen voitaisiin tehdä yhdessä Ruotsin kanssa.

– Kokoomus ei myöskään sulje pois ajatusta, että tämä selvitys tehtäisiin yhdessä Ruotsin kanssa. Eli Nato-kissa pöydälle, Subb sanoi.

Lue myös: Kokoomus: korjausliike Suomeen viiden kohdan ohjelmalla

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)