Verkkouutiset

Verotoimisto Hämeentiellä Helsingissä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Nämäkö tulonsiirtoja hyvätuloisille? ”Absurdi näkemys”

Heikki Vestmanin mukaan hallituksen sosialismille on vaihtoehto.

Vihervasemmisto kutsui kokoomuksen esittämiä kevennyksiä työn verotukseen tulonsiirroksi hyvätuloisille. Absurdi näkemys. Aivan kuin suomalaisten palkat ja rahat olisi vasemmiston mielessä valmiiksi sosialisoitu valtiolle, joka sitten hyvää hyvyyttään antaa ihmisten pitää osan, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman tviittaa.

Hän jatkaa, että verotuksessa julkinen valta ottaa väkisin pois osan ihmisten rahoista.

Vestman viittaa kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin ja toteaa, että siinä esitetty veronkevennys ei tarkoita, että ihmisille annettaisiin enemmän vaan pikemminkin, että ihmisiltä otettaisiin pois 800 miljoonaa euroa vähemmän kuin hallitus.

– Kysehän on veronmaksajien omista rahoista, hän toteaa.

Heikki Vestman muistuttaa lisäksi, että kokoomuksen esittämistä veronkevennyksistä neljännes suunnattaisiin työtulovähennyksen nostoon, mikä hyödyttäisi suhteessa enemmän alempia tuloluokkia.

– Lopulla 600 miljoonalla eurolla kevennettäisiin verotusta tasaisesti kaikissa työ- ja eläketuloissa. Tämä on oikein.

Vestman jatkaa kommenteillaan eilisistä eduskunnan vaihtoehtobudjettikeskustelua. Vihreiden puheenjohtajana Maria Ohisaloa sijaistava kansanedustaja Iiris Suomela totesi eilisessä

”Hallituksen sosialismille on vaihtoehto”

Vestman jatkoi kommenteillaan eilisistä eduskunnan vaihtoehtobudjettikeskustelua.

Esimerkiksi vihreiden puheenjohtajana Maria Ohisaloa sijaistava kansanedustaja Iiris Suomela kutsui keskustelussa kokoomuksen esityksiä leikkauksista ja veronkevennyksistä ”rajuksi tulonsiirroksi” köyhimmiltä paremmin pärjääville. Suomela jatkoi, että Suomen sosiaaliturva on hänen mielestään jo valmiiksi liian alhainen.

Heikki Vestman totesi taas eduskunnassa veronmaksajien piikin olevan auki ja syytti hallituksen ottavan siitä häpeilemättä kaiken irti.

– Bileet vain jatkuvat suomalaisten työntekijöiden ja yrittäjien rahoilla. Velkavuori lastemme edessä kasvaa, kun julkista sektoria paisutetaan. Työttömyyteen ja näköalattomuuteen hallituksella ei ole ratkaisuja, hän totesi.

Vestmanin mukaan ”hallituksen sosialismille” on kokoomuslainen vaihtoehto.

– Vähemmän veroja, vähemmän velkaa, vähemmän valtiokeskeisyyttä. Me luotamme siihen, että ihminen itse tietää parhaiten, miten hänen omat rahansa tulee käyttää.

Hän korosti ihmisten rahojen kuuluvan ensisijaisesti heille itselleen.

– Jokainen suomalainen palkansaaja on ansainnut nykyistä suuremman osan oman työnsä hedelmistä. Ankaran työn verotuksen vuoksi omalla työllä vaurastuminen on valtaosalle palkansaajista kohtuuttoman vaikeaa.

Vestmanin mukaan 100 euron palkankorotuksesta tai lisäansiosta jää isolle osalle suomalaisista käteen vain 50 euroa ja progressio iskee jo mediaanituloilla.

Heikki Vestmanin mukaan veronkevennykset pitäisi tehdä, vaikka ne eivät hyödyttäisi valtiota lainkaan.

– Ne nimittäin vuorenvarmasti hyödyttävät yksityistä taloutta. Ne eivät paisuta julkista sektoria, ne paisuttavat yksityistä sektoria.

– Suomalaisen tehtävä ei ole toimia julkisen sektorin lypsylehmänä, josta pyritään ottamaan maksimaalinen verohyöty irti. Suomalaisten yksilöiden taloudellinen hyvinvointi ja vauraus ovat tavoiteltavia asioita sinällään. Näiden pitäisi olla valtiolle tärkeimpiä tavoiteltavia asioita.

Uusimmat
MAINOS